Vi arrangerer en rekke kurs, både praktiske og teoretiske gjennom året.

Vi har følgende kurs i sesongen 2019: 

Båtførerprøven

Båtførerprøven er obligatorisk for alle båtførere som er født etter 1980 og skal føre båter over 8m og/eller med større motor enn 25hk. Ta båtførerprøven over fem kvelder eller  over en helg. 

Link: Vinterkurs

Link: Høstkurs (Helg)

Seilkurs for voksne

Lær å seile turseilbåt. Både for nybegynnere og litt mer øvede. Vi har også rene "damekurs". Dette er praktiske kurs. 

Link: Seilkurs for voksne

ISAF sikkerhetskurs

Kursets mål er å øke sikkerheten for menneskeliv og utstyr, gjennom trening og formidling av holdninger og kunnskaper. Fullt kurs eller oppfriskningskurs.

Ta kontakt for mer info: skipperskolen@askerseil.no 

Internasjonalt båtførersertifikat (ICC)

Dette er et internasjonalt sertifikat for førere av fritidsbåter under 15 meter. Med dette kan du leie båt blant annet i de land som har akseptert FN resolusjon nr 40.

Ta kontakt for mer info: skipperskolen@askerseil.no 

D5L, Fritidsbåtskippersertifikat

D5L dekker de fleste aspekter av en skippers oppgaver og ansvar. Det vil være et viktig bidrag til å øke sikkerheten ombord og vil gi mulighet til å føre båter over 50 fot og opp til 78 fot.

Ta kontakt for mer info: skipperskolen@askerseil.no 
 

D5LA, Astronavigasjon og havseilas

D5LA bygger på D5L og gir en innføring i seiling på de store hav, med strømkobling og kursvalg over lange strekk. Det vil også bli gitt en innføring i bruk av sekstant og almanakkbruk

Ta kontakt for mer info: skipperskolen@askerseil.no

Rormannskurs

For å kunne låne andunge til å seile på egen hånd, må du som rormann ha gjennomført og bestått ferdighetskravene til vårt rormannssertifikat. Dette sertifikatet har eksistert siden den første andunge ble sjøsatt i 1945. Det tilbys faste ukentlige treninger der seilerne kan øve på de ulike ferdighetskravene i sertifikatkravet. Etter hvert som en ferdighet er innøvd, vil du få signatur for bestått ferdighetskrav. Når alle ferdighetskravene er bestått, vil du få utstedt Rormannssertifikat. Godkjent rormann betaler en årlig avgift og kan deretter fritt benytte båt.  Praksis og teori vil foregå på onsdager kl. 18.00 på Børsholmen sommer og høst, avpasset etter vær og vindforhold.

For påmelding:  https://www.deltager.no/rormannskurs_2019

Merk:

  • Merk at informasjon om kurs / trening i jolle or storbåt finnes under Aktiviteter.

  • Vi har også temakvelder gjennom vinteren som er tilpasset storbåt-seilere. Se våre hjemmesider eller vår Facebook-sider for mer info.