RS Feva

RS Feva er en moderne tomannsjolle med baugspyd og genaker. Klassen ble introdusert i Norge i 2009 ved at drøyt 70 båter ble solgt til norske seilforeninger etter initiativ fra Norges Seilforbund. Takket være god støtte fra klassesponsoren Havfonn AS kunne båtene selges til seilforeningene for en relativt rimelig penge. Les mer om båten på klassens internasjonelle websider, International RS Feva Class Association

Asker seilforening har nå en flåte på sju båter eiet av foreningen. I tillegg er det noen av klubbens ivrige lag som har kjøpt egne båter.  Båten passer for seilere fra ca 11 år og oppover til 16-17 avhengig av høyde/vekt. Samlet mannskapsvekt bør ligge i intervallet 80-140 kg. Båten er en fin nybegynnerbåt for dem som har lyst til å seile to sammen, og som føler seg for store til å gå på nybegynnerkurs i Optimist sammen med 8-10 åringer. Den er også en utfordrende regattabåt frem til man er moden for overgang til 29'er. Her er en fartsfylt video med RS Feva-action!

For høst-sesongen 2019 arrangerer vi egne nybegynnerkurs over 5 torsdager for barn i alderen 11 – 13 år med eller uten seilerfaring. Målet med kurset er å gi en introduksjon til Feva-båten og grunnleggende forståelse for seiling.

Påmelding under bilde

Rsfeva.jpg