29er

29er er rettet mot ungdom, og er et viktig trinn opp til den olympiske storesøsteren 49er. Den har enkel trapes og en asymmetrisk spinnaker. Klassen er en mer moderne erstatning til Franks forrige Laser 2 erstatte den i ISAF Youth Sailing World Championships.

En selvslående fokk reduserer arbeidsmengden av mannskapet, noe som gjør manøvrer mer effektive og gir mer tid til håndtering av storseil. En forholdsvis stor spinnaker (genaker) gir mannskapet utfordringer ved å koordinere manøvrene og krever atletiske bevegelser på grunn av sin mangel på stabilitet og høye fart.

Båten er av glassfiberarmert polyester i et skum sandwich-layout. Storseil og fokk er laget av et gjennomsiktig Mylar laminat med oransje eller rød Dacron, mens spinnaker er laget av ripstop nylon. Masten er i tre deler - en aluminium bunn og midtre delen, med en karbon-fiber kompositt tips for å øke mastebøyingen og redusere vekt.

En 29er er i stand til å nå høye hastigheter ganske raskt gjennom sin slanke og hydrodynamiske skrog, og vil ofte overstige vindhastighet når planing både opp og medvind.

Kontaktperson:

Pål Stiansen, ps@stiansen.no

Påmelding under bilde

29er.jpg