Historien vår

Vårt klubbhus på Blakstadtangen.

Vårt klubbhus på Blakstadtangen.

Blakstad Seilforening ble stiftet 24. juni 1932 i båthuset på Børsholmen. Stifterne var en håndfull 11-12 åringer med Jan "Mattis" Mathiesen i føringen. Mattis ble valgt til formann av foreningen, et verv han for øvrig hadde i 21 år frem til 1953.
Blakstad Seilforening ble akseptert som fullverdig seilforening i 1949. Foreningens senter ble flyttet fra Børsholmen til Blakstadtangen i 1954. I 1966 skiftet foreningen navn til Asker Seilforening.
Medlemstallene de første årene var varierende mellom 10-20 stk. I 1940 talte foreningen 53 medlemmer og ved navneskiftet i 1966 var medlemstallet steget til rundt 350 stk. I dag teller vi rundt 900 medlemmer
Når det gjelder jolleseiling på barne- og ungdomsnivå er foreningen blant landets største med langt over hundre seilere, deriblant omkring 90 optimistseilere. Hvert år tar foreningen i mot 40-50 nybegynnere. Årlig arrangeres Askeroptimisten som med bortimot 200 deltagere er den største jolleregattaen i Oslofjorden utenom Norgescupene.
Foreningen har noen av landets beste seilere i Zoom8, Laser Standard og Laser Radial. Og Kristian Ruth som har gått gradene fra nybegynneroptimist, representerte Norge i Laser Standard under de olympiske leker i Beijing i 2008.
Gjennom stor dugnadsinnsats de siste årene, ble "nye Blakstadtangen" innviet i september 2006. Med dette fikk foreningen et moderne og publikumsvennlig idrettsanlegg. Det er stor aktivitet med tirsdags-regatta og trening på torsdager, dessuten brettseilerkurs og spesielle treningsuker i sommerferien.
Hver sommer arrangeres de meget populære Sjøsprøytukene på Børsholmen som er åpent for alle barn fra ni år. Her er det andungeseiling, surfing, roing, padling, optimistseiling og bading ledet av 10 instruktører, for det meste noen av foreningens aktive ungdomsseilere. Dette arrangeres 4 uker i sommerferien og det er plass til 50 barn hver uke.
På Børsholmen satser foreningen på å utvikle et ungdomsmiljø for seilere som ikke lenger er aktive i jollegruppene. Her tilbys trening i Andunge, en tremanns kjøl-båt som er foreningen hjertebarn. Det var båten guttegjengen på Børsholmen selv fikk konstruert da de på 1940-tallet ville ha en rask og rimelig seilbåt. I dag er det registrert 175 Andunger, og hvert år er det Norgesmesterskap på regattabanen utenfor Børsholmen. Foreningen og Stiftelsen Børsholmen har til sammen 10 båter som fritt kan benyttes etter å ha avlagt en spesiell rormannsprøve. Her foregår også mye aktivitet innen seiling i samfunnet, hvor både skole klasser og andre interesserte grupper får kyndig veiledning innen seiling.
Asker Seilforening har et stort og aktivt Storbåt med regatta hver onsdag. ”Oslofjorden Rundt” som foreningen arrangerer hvert år er i ferd med å bli en ny klassiker for turseilerne.
I vinterhalvåret arrangeres en rekke kurs og interessante seminarer som også er åpne for ikkemedlemmer – følg med på arrangementene våre!
For de yngste tilbyr vi nybegynner kurs med fokus på trygghet på vannet, introduksjon til seiling og generell lek og moro i fjæra gjennom et rullerende aktivitetsprogram.