Foilwindsurf.jpg

Fart og spenning!

Motivasjonen for å drive med brettseiling er mange. Fart, spenning, mestring og det å drive med noe som ikke alle gjør.

I Asker Seilforening har vi fokus på å gi barna en trygg og god introduksjon til sporten. Den skal skape glede og motivasjon til å fortsette med brettseiling i mange år, og utforske alle de spennende sidene denne sporten kan tilby. Vi holder brett og rigg for alle utøvere inkludert barn helt ned i 8 årsalderen. Da er seilene gjerne så små som 2 kvm., og mast og bom er meget lette.

 

Våre klasser og treningsnivå

Asker Seilforening tilbyr tre ulike treningsnivåer for brettseilere.

Nybegynnere: 

Det legges opp til ett til to nybegynnerkurs om våren og samme til høsten. Vårkursene starter med bassengtrening, vanligvis 1. mai og fortsetter med en treningsdag i uken, tirsdag (fylles først) og evt. torsdag hvis det er mange nok til å fylle to partier. Det er også mulig å henge seg på gjennom sesongen etter avtale.


For viderekomne brettseilere:

Trening mandag og onsdag. Treningen tar sikte på å treffe seilere som behersker brettseiling, men det vil bli anledning til å dele inn i grupper etter ferdighetsnivå.

Norgescup (NC):

Vårt øverste treningsnivå. De trener tirsdag og torsdag.

Vi har også et tilbud til voksne nybegynnere og litt viderekomne kalt Ladies. Disse vil trene på onsdager.

Bronse-, Sølv- og Gullfinne. Se mer om Norges Brettseilerklubbs retningslinjer for utvikling av ferdigheter i brettseiling.

Brettseiling kom til Norge tidlig på 70 tallet. Anders Føyen (Asker Seilforening) var den første i Norge som vant VM i brettseiling. Dette skjedde i 1976. Jan Wangaard (Asker Seilforening) var i mange år rangert som verdens beste brettseiler.