Seilsportligaen

 
Seilsportliga.jpg
 

Seilsportsligaen er et nasjonalt seriesystem hvor klubbene konkurrer mot hverandre gjennom fire stevner gjennom sesongen hvor lagene som møtes skifter på å seile fem identiske båter stilt til rådighet av arrangøren i et stort antall korte og hektiske heat gjennom helgen. Les mer om Seilsportsligaen på http://www.seilsportsliga.no/index.php/nb-no/

 

Tid og sted for årets arrangementer er:

Oslo                     9-10 juni (pinsen)

Hankø                  22-23 juni

Arendal                17-18 august

Trondheim          7-8 september

 

Asker er for tiden i 1. divisjon (nivå 2, under Elite). Vi prioriterer å sende lag med unge voksne seilere som har vokst ut av jollesatsingen, og ønsker å etablere seg og samle erfaring i større båter. Søknad om å representere Asker i ligaen sendes J/70 ansvarlig i Sportskomiteen etter utlysning hver vinter. Søknadsfristen for sesongen vil normalt være i april.

 

I Seilsportsligaen seiles det i J/70, en firemanns planende kjølbåt på 22-fot. Det er for tiden verdens raskest voksende kjølbåtklasse som holder høyt internasjonalt nivå. Les mer om båten på http://www.j70.no/ og http://www.jboats.com/j70-one-design-sailboat.

 

Båten passer for erfarne seilere, gjerne med jolleerfaring, som vil prøve seg i en fartsfylt, morsom og krevende klasse.

 

For 2019 sesongen har vi to aktive J/70er i klubben. Den ene disponeres av laget som er tatt ut for å representere klubben i Seilsportligaen. Laget trener fast hver mandag, og deltar i storbåtgruppens onsdagsregattaer. Den andre seiler stort sett onsdagsregattaer. Blir det et større antall har vi som målsetting å tilby egen start og tilpasset banelengde under treningsregattaer enten tirsdager eller onsdager.